Lidmaatschap

VolecoBEACH start dit seizoen weer met de trainingsgroep 'Jong Volwassenen'.

Deze training zal onder leiding staan van Remko Kenter en is specifiek bedoeld voor de fanatieke beachvolleyballer(ster).

Heb jij de drive om hard te trainen en wil je je beachvolleybaltechnieken verbeteren? Meld je dan nu aan!

Leeftijdscategorie: 19 jaar en ouder. 

Klik HIER voor het aanmeldingsformulier.

 

Het beachvolleybal seizoen komt er aan.
Schrijf je snel in !!!


Zowel leden van Voleco als niet-leden kunnen bij VolecoBEACH terecht om beachvolleybaltraining te volgen. Ook als je nog nooit hebt gevolleybald, is beachvolleybal de ideale sport om sportief en gezellig bezig te zijn in de zomer. Vanaf 9 mei 2018 zijn we weer te vinden op onze mooie beachvolleybalvelden te Lekkerkerk. Deze zomer hebben we voor iedereen een geschikte groep. Leg je zonnebrand en zonnebril maar vast klaar!


Jeugd 7 - 12 jaar
De jeugdspelers en -speelsters van 7 t/m 12 jaar, die volgens de Cool Moves Volleybal (CMV) methode volleybal leren, kunnen deze zomer de zaal verruilen voor de zandbak en doorgaan met beachvolleybal. Maar ook als je nog nooit hebt gevolleybald is dit de ideale methode om te starten met deze stoere buitensport. De leermethode waarvan in het zand gebruik gemaakt wordt, is het Kadijk Beachvolleybal Start System (KBSS). Je kunt er voor kiezen om alleen te trainen, maar ook de toernooien, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt, zijn erg leuk.

Trainingsdag: woensdag
Trainingstijd: 17.00-18.30 uur
als de groep te groot wordt zal de oudste KBSS jeugd worden doorgeschoven naar groep 2 (18.30-20.00 uur)
Trainers: Remko Kenter, William Hazenbroek


Jeugd 12 - 18 jaar
Jongens en meiden van 12 t/m 18 jaar kunnen deze zomer beachvolleyballen en van goed opgeleide trainers training krijgen. De trainingsgroepen worden ingedeeld naar leeftijd en/of beachvolleybal ervaring.
Naast de trainingen kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan het Junior Beach Circuit (JBC).
Op diverse locaties in Nederland worden JBC toernooien georganiseerd. Je speelt dan tegen jongens of meisjes uit jouw leeftijdscategorie. De 4 beste teams uit elke regio plaatsen zich voor de Beach Finals op het strand van Scheveningen.

Trainingsdag: woensdag
Trainingstijd: 18.30-20.00 uur
20.00-21.30 uur
Trainers: Remko Kenter, John Geneugelijk, Judith Verheul


Jong Volwassenen
De trainingsgroep 'Jong Volwassenen' is bedoeld voor beachvolleyballers ouder dan 18, die hun beachvolleybaltechnieken willen verbeteren. Voor deze groep wordt in Nederland op diverse stranden het Summer Beach Volleyball Circuit georganiseerd. Dit toernooi is voor laag, midden en hoog niveau, mixteams, 2 tegen 2, 3 tegen 3 of 4 tegen 4.

Trainingsdag: woensdag
Trainingstijd: 20.00-21.30 uur
Trainers: Remko Kenter, John Geneugelijk, Judith Verheul


Inschrijven
Inschrijven voor de beachvolleybaltrainingen bij VolecoBEACH kan digitaal via de website www.volecobeach.nl
of Klik hier voor het inschrijfformulier

Lidmaatschap VolecoBEACH
Als je in 2017 trainingslid was en als je niet hebt opgezegd, dan gaan we er vanuit dat je ook dit jaar komt trainen.
Het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Afmelden moest dus officieel voor 1 januari 2018. omdat we vinden dat iedereen op basis van de nieuwe plannen zijn keuze moet kunnen maken hanteren we een uiterste afmelddatum van 1 april. Afmelden per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afmelden na deze datum betekent dat je lid blijft t/m 31-12-2018 en dan zal het basislidmaatschap worden berekend.

Contributie 2018
Basislidmaatschap + 1 training per week : € 25,00 + € 17,50

Meer informatie en vragen
Kijk voor alle informatie op de website www.volecobeach.nl of stel je vraag per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle jongens en meiden van 12 t/m 18 jaar kunnen dit zomerseizoen trainingen volgen, vrij beachen en met toernooien meedoen. Dus hou je van beachvolleybal, gezelligheid, sportief bezig zijn en wil je de kneepjes van het beachvolleybal leren? Meld je aan bij VolecoBEACH!

Voor wie?
Meiden en jongens van 12 t/m 18 jaar die willen beachvolleyballen. Ook kun je deel nemen aan het Junior Beach Circuit, het Regionale Beachrankingtoernooi.

Training
Trainingsdag: woensdag of donderdag 
Trainingstijd: 18.30-20.00 uur / 20.00-21.30 uur

Toernooien
Naast de trainingen kun je met het Junior Beach Circuit  meedoen. Dit is niet verplicht, maar wel erg leuk.

Beachkleding
Alle nieuwe jeugdleden krijgen éénmalig een VolecoBEACH-shirt. Ben je uit je shirt van vorig jaar gegroeid dan kun je zelf een nieuwe aanschaffen.
Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Bij mooi weer train je in je shirt en een korte broek. Is het minder warm of een beetje regenachtig, pas dan daar je kleding op aan.
Wij verwachten dat je het VolecoBEACH-shirt draagt tijdens de trainingen en de toernooien.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor de beachtrainingen? Klik HIER voor het inschrijfformulier

 

Hoe laat je jonge kinderen eenvoudig starten met beachvolleybal? Hoe kunnen jonge kinderen zonder volleybalervaring laagdrempelig beginnen?

Debora Kadijk* werkte een compleet systeem uit dat gericht is op ontwikkeling en doorgroei op alle beachvolleybal onderdelen. Beachvolleybal is niet makkelijk, maar veel onderdelen, zoals motoriek, looppatronen, balbaanbeoordeling en spelinzicht zijn al volledig te trainen op jonge leeftijd.

Het systeem, met de naam Kadijk Beachvolleybal Start Systeem, kortweg KBSS, kent de volgende uitgangspunten:

  •  Gelijk 2 tegen 2, aansluiting op officieel beachvolleybal en op hogere niveau
  •  Laagdrempelig, voor kinderen met en zonder volleybalervaring
  •  Plezier met leeftijdsgenoten in wedstrijdvormen
  •  Techniek en scholing
  •  Speciale regels, ‘handicaps’, aansluitend bij de ontwikkelde volleybalkwaliteiten
  •  Lange rally’s en wedstrijdspanning, ondanks verschil in volleybalkwaliteiten
  •  Duidelijke doorgroei, ontwikkelfasen
  •  Simpel systeem, eenvoudig te begrijpen

 
Het KBSS voldoet aan de wensen van kinderen én van trainers!
Kinderen spelen graag met hun vriendjes of vriendinnetjes. Meestal zijn dit leeftijdgenoten. Zij kunnen qua motorische ontwikkeling veel verschillen, maar dankzij KBSS kunnen ze toch samen spelen. Kinderen willen graag partijtjes spelen, met het KBSS kan dat, terwijl ze, voor hen ongemerkt, ook trainen. Ook spelen ze graag twee tegen twee, immers, zo wordt het echte beachvolleybal ook gespeeld. Dit is één van de belangrijke uitgangspunten van het KBSS, net zoals het spelen van spannende wedstrijden. Trainers willen graag een methode waar ze mee kunnen beginnen bij startende beachvolleyballertjes. Niets is zo frustrerend als ballen die constant alle kanten op vliegen of op de grond komen. Het KBSS biedt houvast. Veel herhaling, zodat bewegingen, technieken en taktiek ingeslepen worden. Lange rally’s, dus veel balcontact. Specifieke accenten, gericht op doorgroei. Werken aan onderdelen die kinderen wel kunnen op jonge leeftijd, zoals motoriek, looppatronen en tactiek. Nog niet teveel aandacht voor lastige onderdelen zoals de techniek. Dit komt vanzelf als ze ouder worden.


Spelend leren
Wetenschappers, zoals de Canadees Jean Coté, stelt dat het opdoen van ervaring in spelsituaties waarbij het hebben van plezier centraal staat, net zo belangrijk is als gestructureerd oefenen. Deze ervaringen kunnen, vooral als ze worden opgedaan in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, belangrijk zijn voor een verdere (top-)sportcarrière. Dit door hem zo genoemde ‘deliberate play’, als tegenhanger van ‘deliberate practice’, zorgt ervoor dat kinderen flexibiliteit en creativiteit ontwikkelen. Bovendien vinden ze spelen leuk, en door deze intrinsieke motivatie wordt ervoor gezorgd dat spelers als ze wat ouder worden ook bereid zijn om intensieve trainingsvormen te ondergaan, de zogenaamde deliberate practice. Debora is een voorstander van gestructureerde oefenvormen, herhaling en vastigheid. Gestructureerd trainen is bij kinderen echter niet makkelijk, ze vragen om spel. Door te gaan spelen met een gericht doel wordt voldaan aan de wens van de trainer en de kinderen. Als zodanig is het KBSS bij uitstek geschikt als basis voor een verdere (top-)sportcarrière.

Ontwikkelfasen
Het KBSS is opgebouwd in vijf logische stappen, ontwikkelfasen genoemd. Deze ontwikkelfasen zijn vastgelegd op handzame spelkaarten. Ontwikkelfase 0 begint met gooien en vangen, bij ontwikkelfase 1 is de eerste actie compleet, namelijk de service. Per volgende ontwikkelfase wordt er een actie toegevoegd, om zo via pass, set en slag bij ontwikkelfase 4 terecht te komen. In ontwikkelfase 4 wordt het volledige beachvolleybal gespeeld. Visueel worden deze ontwikkelfasen tot uitdrukking gebracht in de kleuren rood, wit, blauw, oranje, vlag en wimpel. Voor specifieke trainingsaccenten zijn er een aantal tussenstappen toegevoegd. Door bijvoorbeeld ergens een vangmoment in te bouwen, een split, kan de nadruk worden gelegd op het spelen, en dus trainen van een specifieke actie.  Een voorbeeld is kaart 2 split, waarbij de set gevangen mag worden, en beachvolleybaltechnisch mag worden doorgespeeld, waardoor er een krachtige aanval kan ontstaan.

Bewustwording
Door te spelen met een gericht doel krijgen de kinderen de mogelijkheid zich bewust te worden van de mogelijkheden per spelsituatie. Als er een goede pass komt, die ontstaat vanuit een 1 kaart, dan kan er gekozen worden voor een set up achterover of naar de antenne, waardoor een bepaalde spelsituatie ontstaat. Als je speelt op een 2 kaart, waarbij de pass vaak onregelmatig is, oefen je bewust op een set up uit hectiek. Uit deze spelsituaties leren kinderen al op jonge leeftijd om de best mogelijke oplossing te bedenken.


Verdieping
De ontwikkelfasen zijn niet oppervlakkig tot stand gekomen. Er zit een nadrukkelijke gedachte achter. De basis voor deze gedachte wordt, hoe gek het misschien ook klinkt, gevormd door trainingsvormen die Debora Kadijk ook bij de (wereld-)top heeft gebruikt. Met deze trainingsvormen bracht ze meerdere teams naar de Olympische Spelen, en ze vormden ook de basis van de prestaties van verschillende huidige Nederlandse topspelers.

Bron: www.kadijkbeach.nl


* Debora Kadijk vormde vanaf 1997 met haar zus Rebekka een beachvolleybalteam. Het duo werd tussen 1997 en 2000 ieder jaar Nederlands kampioen en haalde op de Europese kampioenschappen een zilveren (1998) en een bronzen medaille (2000). Op de Olympische Zomerspelen 2000 had het team geen succes, de twee wedstrijden die ze speelden gingen beiden verloren. Debora besloot na de Spelen te stoppen en is nu naamgever van het bedrijf Kadijk Beach te Werkendam.

Ben je tussen de 7 en 12 jaar en houd je van sportief bezig zijn en van beachvolleybal? Dan kun je komen trainen bij VolecoBEACH.
Spelenderwijs leer je volgens het succesvolle Kadijk Beachvolleybal Start System (KBSS) al in een vroeg stadium wedstrijdjes spelen. Iedereen op zijn of haar eigen niveau. Lijkt het je leuk, kom dan meedoen!

Voor wie?
Meisjes en jongens van 7 tot 12 jaar die willen leren beachvolleyballen en lekker buiten actief bezig zijn.
Daarnaast kun je deelnemen aan het KBSS circuit, dit zijn beachtoernooien op jouw niveau in regio Zuid.

Training
Trainingsdag: woensdag of donderdag
Trainingstijd: je wordt na aanmelding ingedeeld op een trainingstijd. 

Toernooien
Naast de trainingen kun je KBSS toernooien spelen. Dit is niet verplicht, maar wel erg leuk. 

Beachkleding
Alle nieuwe jeugdleden krijgen éénmalig een VolecoBEACH-shirt. Ben je uit je shirt van vorig jaar gegroeid dan kun je zelf een nieuwe aanschaffen.
Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij mooi weer train je in je shirt en een korte broek. Is het minder warm of een beetje regenachtig, pas dan daar je kleding op aan.
Wij verwachten dat je het VolecoBEACH-shirt draagt tijdens de trainingen en de toernooien.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor de beachtrainingen?
Klik HIER voor het aanmeldingsformulier.